2022-03-24 13:16:03• hírek • közlemény

Ötvenöt fiatalt támogatnak a jogosítvány megszerzésében

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 190.000 lejre emeli a 2021. novemberében hetedik alkalommal meghirdetett Jogosítvány a jövőhöz program támogatási alapját. A támogatások összértékének megduplázása 55 hátrányos helyzetű fiatal számára teszi lehetővé a sofőriskola költségeinek megtérítését.

A nyertes pályázatokat a 2021. november 25 – 2022. január 21. között beküldött 216 támogatási kérelemből választották ki. Közülük 193 fiatal B/BE kategóriájú hajtási engedély megszerzésének költségtérítését igényelte, 18 fiatal a C/CE, hárman mezőgazdasági vontató, egy-egy fiatal pedig D kategóriás jogosítvány, illetve pályaalkalmassági bizonyítvány költségeinek fedezésére pályázott. A támogatásban részesülő 55 fiatal közül 47 részére B/BE jogosítvány, hét C/CE és egy D kategóriás hajtási engedély költségeit fizetik ki.


„A hátrányos helyzetű fiataloknak támogatásra van szükségük a munkaerőpiacon való elhelyezkedésben. Büszkék vagyunk arra, hogy a Jogosítvány a jövőhöz program által segíteni tudunk. A MOL Románia a közösségek elkötelezett partnere, és szeretnénk továbbra is azok mellett lenni, akiknek szükségük van ránk” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.


A kedvezményezett fiatalok 18 megyében élnek: Argeș, Bákó, Brassó, Buzău, Dâmbovița, Galac, Gorj, Hargita, Iași, Kolozs, Kovászna, Maros, Prahova, Szatmár, Szilágy, Szucsáva, Vâlcea, Vrancea, valamint Bukarestben.


„A nyertes fiatalok a szerződéskötés után egy hónapon belül beiratkoznak a sofőriskolába, az év második felében befejezik tanulmányaikat, majd vizsgáznak. A program új kiírását november végén hirdetjük meg. Az érdeklődők honlapunkról tájékozódhatnak vagy felkereshetnek bennünket telefonon is. A pályázatok elbírálása idején fontos, hogy a pályázó fiatalok vagy az őket támogató mentorok elérhetők legyenek telefonon a pályázatokkal felmerülő kérdések tisztázása céljából” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.


A nyertesek listája megtekinthető a www.kozossegert.ro honlapon.


A Jogosítvány a jövőhöz programról


A Jogosítvány a jövőhöz programot A Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia által rendelkezésre bocsátott pénzalapból. A program anyagi támogatást biztosít 18-25 éves, hátrányos helyzetű fiatalok részére, B, C, D kategóriájú, beleértve traktor, trolibusz és villamos, gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez, akik számára a gépjárművezetői engedély feltétel vagy előny a munkavállalásnál, vagy hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában azoknak, akik már dolgoznak. A Jogosítvány a jövőhöz programot hatéves fennállása alatt két országos versenyen díjazták: 2018-ban a Civil Társadalom Gáláján, 2017-ben a Romanian CSR Awards-on.


A hetedik meghirdetésre 2021. november 25-én került sor, a pályázatok benyújtásának határideje pedig 2022. január 21. volt. A támogatások összértéke 190.000 lej. A korábbi hat kiírásban összesen 125 fiatalnak sikerült megszerezni a hajtási engedélyt, 23 fiatal pedig még tanul vagy vizsgára készül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: